Badtunnor

Få den mest autentiska naturupplevelsen med en utomhusbadtunna i nordisk design

Vad är ett vildmarksbad?

Ett vildmarksbad är en badtunna som tillverkats med ett rustikt träutseende och passar därmed perfekt in i naturliga områden. Vildmarksbadet skiljer sig från andra spabad genom att det värms upp med hjälp av en vedkamin. Vildmarksbadet är perfekt för dig som älskar att njuta av naturen.

Se våra vildmarksbad här

Sommar och vinter

En utomhus badtunna kan användas året runt, även på vintern. Med den vedeldade kaminen värms vattnet till en lämplig temperatur. Det är en fantastisk upplevlese att sitta i 37 ℃ varmt vatten med vänner och familj, när snön faller tungt.

Trätunnan finns tillgängligt med både invändiga och utvändiga kaminer, med eller utan akrylliner. Det kan också vara fördelaktigt att ha en trappa så du enkelt kan komma i din badtunna.Vi har ett speciellt utbud av lock och trappor som passar till just ditt vildmarksbad.Det får plats för 6-7 personer i tunnan- beroende på storlek naturligtvis.

Detta bör du tänka på när du köper ett vildmarksbad

En trätunna är väldigt simpelt, det krävs ingen särskild instalation utan ska endast placeras på en fast, torr och jämn yta. Gärna på stenplattor eller en träterass.

Var försiktig med vattentemperaturkontrollen. Det följer inte med någon termometer eller termostat med badtunnan, och redan vid 42 ° C kan det kännas alldeles för varmt. Det är därför rekommenderat att ha en trädgårdsslang redo för att reglera temperaturen.
Om badtunnan inte har en akrylliner kommer tunnan läcka lite första gången den fylls på. Träet kommer expandera och själv fylla i dem små springorna med tiden. Fyll bara på med vatten tills karet har blivit tätt.
Viktigt!  Om badet upphettas med en invändig aluminiumkamin måste du ha fyllt tunnan helt med vatten, annars kan kaminen börja brinna. Utvändiga kaminer är tillverkade av stål. 


Vattenskötsel
Tunnan har en bottenplugg så vattnet kan tömmas ut. Eftersom vattnet inte filtreras som i ett spabad så ska vattnet bytas efter varje bad. Det kan vara en bra idé att tillsätta lite klor om flera personer använder samma vatten. Bakterier frodas vid 37 ℃.
Det är viktigt att om klor tillsätts ska pH-nivån ligga mellan 7,2-7,6- Så var noga med att ha ett testset redo för mätning av klor och pH.
Klorvärdet bör vara ca 1 enigt testsettet.


Underhåll av träet
När sommaren är över kan vildmarksbadet behandlas med träolja för att förbereda den för höst och vinter samt bibehålla badtunnans fräscha träutseende.