Komplett spalock

Rabattkod till fri leverans

Knappa in rabattkoden denformspacover i korgen och spara kr. 1499,- motsvarande fraktpriset.

Offertet på gratis leverans gäller också för spalock till andra utomhusspa varumärken som Hydropool, Sundance, Viskan spa, Hot Spring massagebad och många andra.

 

OBS: Hörnradie vid alla våra lock er 13,5 cm!

Brett utbud av spalock till utomhusspabad

Spalockets struktur

Locket är 8 cm tjockt ytterst och 12 cm på mitten och får därmed en takeffekt som gör att vattnet kan rinna av. Det består av 3 lager:

Isolerande kärna

Kärnan i spalocket består av 8–12 cm hård cellplast. Cellplast är ett effektivt isoleringsmaterial som även används i byggbranschen. Samtidigt är det lätt, så locket enkelt kan lyftas.

Hörnen är förstärkta för att ge extra skydd.

En aluminiumskena längs den enda sidan av varje cellplastskiva ger extra stabilitet när locket öppnas.

Fuktspärr

Den isolerande cellplasten är täckt med kraftig plast, som fungerar som fuktspärr för att hindra avdunstande vatten från spabadet att tränga in.

Yttre skydd

Ytterst är spalocket täckt med kraftigt och slitstarkt PU-läder. Locköverdraget är både vattenavvisande och skyddar mot nedbrytande solljus.

Överdraget kan tas av och bytas ut, utan att du behöver byta ut hela spalocket.

En nedhängande kjol ser till att locket sluter tätt kring spabadet och förhindrar avdunstning.

Kjolen är överlappande på mitten.

Ett fast handtag gör det lätt att öppna locket.

8 fästremmar runt hörnen fungerar både som stormsäkring och förhindrar otillåten användning av spabadet av t.ex. barn.

Fästremmarna låses upp med en speciell, medföljande nyckel.

Längd och bred

Du kan beställa ett nytt lock hos oss i vilken design som helst och i vilka mått som helst. Oberoende om du beställer ett nytt lock till ett DenForm-spa eller till ett spa av ett annat varumärke, så är det en bra idé att ta exakta mått av locket. Du måste mäta längden och bredden enligt bilden. Om du har ett runt spa, mät diametern.

Hörnradien

Våra fyrkantiga spalock är med avrundade hörn.

Hörnradien är 13,5 cm.

Önskar du ett lock till ett spa med speciellt design, till exempel med ett avskuret hörn eller åttakantig form

Testade och godkända

Som några av de enda i världen är våra spalock testade och godkända enligt ASTM F1346 - 91(2010) Standard Performance Specification for Safety Covers and Labeling Requirements for All Covers for Swimming Pools, Spas and Hot Tubs.

Testet godkänner locket som ett säkerhetslock i förhållande till punktbelastning, böjhållfasthet, dränering och korrekt märkning.
Vi rekommenderar dock att locket endast används till det locket är avsett för och att det inte utsätts för onödig påfrestning.

  • Låt inte barn leka på spalocket.
  • Stå inte på spalocket.
  • Placera inte tunga föremål på spalocket.

EcoHeat-system

Våra spalock är utformade för att stå emot den barska nordiska väderleken. Spalocket är en viktig del för att hålla kvar värmen och skydda spabadet. Det minskar värmeförlusten och därmed energiförbrukningen.

Spalocket är en komponent i vårt EcoHeat-system, som är ett helisolerande koncept som består av PU-skum, värmereflekterande aluminiumfolie och termolock.