Kemi till pool och utespa

Vi har DenForm® private label på alla våra vattenskötsel produkter för att säkerställa våra kunder den bästa kvalitet.

Klor, pH-minus, pH-plus, avkalkningsmedel, flockningsmedel, rengöringsmedel och allt annat du kan tänkas behövas. Utifrån vår långa erfarenhet har vi samlat det bästa urvalet av vattenvårdsmedel till pooler och spabad.

Se våra vattenskötsel här

God vattenkvalitet

Det är viktigt att säkerställa en god vattenkvalitet i swimmingpooler och spabad utomhus som är permanent vattenfyllda. Organiskt material från nerfallet skräp och badgäster kan tillföra bakterier till vattnet, som kan bli både ohygieniskt och hälsovådligt att bada i.

Klor är inte bara klor

Det är skillnad på kvaliteten på klorprodukter. Man kan tyvärr få klorprodukter som är utblandade med kalk – särskilt om man handlar hos aktörer som inte är specialiserade. Resultatet är en mindre effektiv desinfektion. Ja, klor är skadligt för organismer, men just därför fungerar det också mot hälsofarliga bakterier i vattnet. Vi har valt att producera klor i eget namn. Det är endast på det sättet vi kan garantera kvaliteten. Du kommer uppleva en avsevärt mer effektiv vattenbehandling, och du behöver inte i närheten så mycket klor som när du köper en utblandad produkt.

Vårt testset för mätning av klor och pH-värde är också en säkrare mätmetod än de stickor man ofta ser. Med tabletter som löses upp i vatten kan du enkelt och precist avläsa värdena.

Test för bakterier

Om du vill ha ett snabbt kännetecken på om det finns bakterier i vattnet, så prova att känna efter om kanten känns slemmig. Du kan också slå till vattnet med handen och se efter om vattnet lätt skummar. Ibland får vattnet en grön nyans. Då är det dags att använda klor.

Vi har valt ut de bästa kemiprodukterna för en effektiv vattenvård baserat på många års erfarenhet. Vi har inte marknadens största utbud, men vi har det du behöver för att hålla en god vattenkvalitet. Med andra ord: vi har gjort det enkelt för dig att välja rätt produkt.

Några svär vid klorfria produkter. Men faktum är att klor är ett riktigt effektivt medel för desinfektion av badvatten. Därför rekommenderar vi klor. Konsten är att inte använda mer än nödvändigt. Det är för övrigt en myt att klor ger svidande och röda ögon. Det är snarare en följd av bakterier och att pH-värdet blivit för lågt. Det viktigaste för din vattenskötsel är faktiskt att hålla ett konstant pH-värde.

Tumregler

  • Se till att filtreringen fungerar bra och rengör ditt filter regelbundet
  • Håll ett stabilt pH-värde på 7,2–7,6
  • Tillsätt klor efter behov