Såhär fungerar massagen

Massage är inte bara bra för idrottare, utan även för personer med stillasittande arbete. 

Massage hjälper helt enkelt till att återställa kroppens balans efter överansträngning.

Många kanske inte tror att det dagliga arbetet bakom ratten i bilen eller framför datorn kan vara ansträngande för kroppen, men de känner fortfarande att kroppen kan vara öm och stel efter en lång arbetsdag.

Om kroppen påfrestas under en längre tid kan musklerna ha svårt att återhämta sig innan nästa arbetsdag börjar. Massagen hjälper till så kroppen kommer i form igen. Det är vad vi i vardagen kallar för välbefinnande.

Massage kan motverka stress

Primärt hjälper massagen att minska muskelspänningar och stimulera blodcirkulationen. Som ett resultat av detta kan massagen också fungera som smärtlindrande och motverka stress. Det är dock viktigt att betona att massage inte är en mirakelbehandling för stress eftersom stress kan ha djupliggande orsaker.

Ont i ryggen?

Massage kan också vara effektiv om du har ryggvärk. Men igen beror det på vad smärtan orsakas av. Inte alla former av ryggsmärta kan botas med massage. Rådfråga din läkare först.

Massage hjälper kroppens egna rengöringssystem

Kroppen utsätts för mycket tryck och spänning som resultat vid monotona hållningar. De olämpliga arbetsställningarna och överansträngningen gör att musklerna blir stela och ömma. Om överansträngningen är långvarig kan avfallsmaterial som mjölksyra samlas i musklerna.

Normalt leds avfallet naturligt bort av kroppens lymfsystem och blodcirkulationen. Massage kan främja processen genom att mjukna upp musklerna vilket underlättar för lymfsystemet som kan filtrera bort slaggprodukterna. Lymfsystemet är beroende av kroppens rörelser eftersom då pumpas bloden runt.

 

Massage på olika sätt

Massage är bra för många saker och har många helande effekter. Svårigheten kan vara att få tillgång till massage, speciellt daglig massage. En massör måste ha en passande tid och en timmes massage kan enkelt kosta 500 kronor. Kanske kan en vän eller partner massera dig lite, men förutom att det inte är en professionella krävs det också att den andra har tid och energi.

En lösning kan vara en massagestol. Med en massagestol du är oberoende av andra personer, du kan ställa in ditt personliga massageprogram och du har fri tillgång till daglig massage. Jämfört med priset på en professionell massör, ​​så blir massagestolen snabbt billigare i drift. En massagestol blir inte trött och kommer alltid att ge en jämn massage när det passar dig.