Isolering av utespa

Hur isoleras ett utespa?

DenForm levererar utomhus spabad över Europa och områden norr om polcirkeln. Våra spabad ska alltså klara av de kallaste temperaturerna och de hårdaste klimaten.
 

I alla våra utomhusspan finns det som vi kallar ett 4-dubbelt isoleringssystem. Systemet består av följande: PU-skum, ett luftutrymme, aluminiumfolie och polystyren samt ett termolock. Se mer nedan.

Skum

Baksidan av karet är fodrat med expanderade polyuretanskum som ger optimal isolering. Vi använder ett särskilt och miljövänligt skum som inte förorenar miljön.

Luftrum

En av sakerna som isolerar bäst i ett spabad för utomhusbruk är luftrummen som finns mellan skummet och panelerna. Luften värms bland annat upp av värmen som genereras av pumparna inuti spabadet.

Paneler

Aluminiumfolie och polystyren:  På insidan av panelerna sitter ett lager polystyren och detta har täckts med aluminiumfolie. Polystyren erbjuder optimal isolering och aluminiumfolien reflektera strålningsvärmen tillbaka in i luftrummet och ser därmed till att hålla på värmen i spabadet.

Termolock

Den fjärde isoleringskällan är det aluminiumförstärkta termolocket som ligger på toppen av spabadet. När termolocket används är utespaet så välisolerat att strömförbruket kan hållas till ett minimum.

Vill du ha extra skydd för ditt utespa?

Se våra kraftiga täcklock och täckmantlar. Presenningen är fodrad på insidan och ger dig därmed ett extra lager av skydd mot den nordiska vädret.
 

När en utespa står utomhus under hela året utsätts det för många olika faktorer (exempelvis sol, regn och frost) som försämrar spabadets material över tid. Vi rekommenderar därför alltid extra skydd för ditt spabad i syfte att förlänga materialens livslängd.
 

På ena sidan av täckmanteln finns det ett kardborrlås som kan öppnas. Därmed kan du dra ner presenningen över ditt utespa. Remmen som ligger på den nedersta kanten dras åt som det sista momentet för att säkra presenningens plats under blåsiga förhållanden.