Värmer din utespa inte?

Se lösningen här!

Problem med värmen i ditt utespa?

Det kan finnas flera anledningar till detta problem. Normalt finns det däremot en relativt enkel lösning. Det vi vanligtvis upplever när ett utespa inte blir varmt är att det ställts in på low range eller restmode – eller som vi kallar det: ekonomiprogrammet. Spabadet kan naturligtvis också ha en defekt värmare eller cirkulationspump. Det är däremot sällan fallet.

Hur hittar man själv problemet?

När du måste kontrollera ditt utomhusspa ska du leta efter följande 3 saker:

 • Low range
 • Rest mode
 • Defekt värmare eller cirkulationspump

Spabadet står i low range:

 • När ett utomhusspa ställts in på low range kan det värma från 10-26 grader och om det står i high range kan det värma från 27-40 grader.
 • Detta betyder också att när ditt utespa står i low range och du försöker ställa in det på 40 grader så kommer spabadet bara att värmas till maximalt 26 grader.

I displayen på utomhusspaet finns det en pil som pekar uppåt (high range) eller en pil som pekar nedåt (low range) och du kan alltså avläsa spabadets inställning via den. Tänk på att om ditt utespa har den stora displayen TP800 så står det helt enkelt high range eller low range utan pil.

Om det är så att pilen pekar nedåt så kan du se i manualen hur man ändrar detta.

Ready mode eller Rest mode?

Spabad i rest mode:

Alla utespa från DenForm har vanliga program och ett ekonomiprogram. Hos oss kallar vi dem Ready mode, Rest mode och Ready-in-rest mode.

 • Ready mode ser till att ditt utespa värms upp så snart det krävs
 • I Rest mode kommer utomhusspaet bara att värmas upp under sina filtercykler
 • Om ditt utespa står i Ready-in-rest så värms det upp under sina filtercykler. Det kommer också att värmas upp om du trycker på jets och låter pumpen köra.

När ett utespa ställts in i Rest mode så blir det betydligt svårare för det att hålla värmen jämfört med Ready mode. Detta beror på att spabadet bara värms upp under de 2 filtercyklerna. I displayen på ditt utomhusspa kommer det att visas ett "R" som antingen står upp eller ligger ner. Om det ligger ner så är ditt utespa i Rest mode. Om R:et står upp så är det i Ready mode och då finns det någon annan anledning till att spabadet inte värms upp ordentligt.

Våra utomhusspa har också ett antal av inprogrammerade felkoder: 

 • Om ditt utespa står i Rest mode så kommer du ibland att stöta på ”Run pumps for temp”.
 • Detta innebär att spabadet inte cirkulerat vattnet under en längre tid och då kan sensorerna inte mäta temperaturen.
 • Det kan också vara ett tecken på att ditt utomhusspa står i Rest mode.
 • För att bli av med felkoden ska du bara köra pumpen i cirka 10 minuter så att vattnet cirkulerat runt igen. 

Defekta delar

Sist, men inte minst, är det också möjligt att värmaren eller cirkulationspumpen i utespaet är defekt. Det är däremot väldigt sällan som så är fallet. Displayen kommer att visa en felkod som förklaras utförligt i manualen. Om du inte kan hitta felkoden eller lösningen på problemet så är välkommen att kontakta oss här.

Värmer din utespa fortfarande inte? - Kontakt oss här

Denform ApS

Kontaktinformation

Fyll i formuläret och sedan återkommer vår kundservice till dig inom 1-2 vardagar. Det lovar vi.

+46 8 4080 9494 mail@denform.se

Viborgvej 291, 8210 Aarhus N

Kontakt Oss