Stålväggspoolar

Kvalitets-swimmingpools i många varianter

Smarta tips - när du har en swimmingpool

Det är smart att kontrollera följande när du har en pool i trädgården eller på terrassen:

Klorhalt

När du använder klor bryter det ned organiska material som bakterier och alger i vattnet och säkrar därmed rent vatten i poolen.

pH-värde

pH-värdet ökar med tiden och vid användning av poolen. Därför kan det vara nödvändigt att minska pH-värdet. För detta ska du använda pH-minus. 
pH-minus är ett lättlösligt granulat för användning i privata swimmingpooler

Hur varm ska poolen vara -uppvärmning av en swimmingpool
Vi rekommenderar en maximal temperatur på ca 32 grader eftersom en alltför hög temperatur kan mjuka upp poolens liners. Dessutom är det inte heller behagligt att bada i 32 graders varmt vatten.

Den ideala simtemperaturen ligger mellan 25-29 grader.

Kunskap om stålväggspooler

Swimmingpooler med stålväggar från DenForm har en mycket lång livslängd. 

- Överväg först om du vill ha en fristående swimmingpool eller om din nya swimmingpool ska vara nedgrävd. Välj sedan en korrekt poolmodell utifrån behov och utrymme. Kom ihåg att man normalt ska hålla ett avstånd till fastighetsgränsen på minst 2,5 meter.

- Med stålväggspooler från DenForm sker själva vattenbehandlingen enkelt på grund av den stora skimmern, det korrekta sandfiltret och den kraftfulla pumpen - till skillnad från billigare pooler utan skimmer och sandfilter. Billigare pooler leder ofta till problem med alger och bakterier i vattnet.

- DenForm är specialister inom swimmingpooler och vattenrening och tillhandahåller alla slags tillbehör som du behöver för din pool - kemikalier, värmepumpar, undervattensljus, rengöringsutrustning och robotar samt saltgeneratorer.

- Beroende på om du väljer en fristående eller nedgrävd swimmingpool får man lägga mer eller mindre tid på att bygga swimmingpoolen. En fristående pool monteras på en dag - medan en nedgrävd kräver förberedelser som utgrävning och beredning av botten och sidor. Själva monteringen av poolen är densamma för båda typerna.

Kunskap om montering av poolen

Fristående pool

Vid montering av en fristående swimmingpool måste underlaget vara plant, jämn och bestå av ett fast material i form av trä, kakel, betong eller hårt packad sand. Innan montering lägger man ut ett underlag av filt för att säkra att linerduken inte skadas av stenar och rötter.
Därefter läggs bottenprofilen ut, stålväggen placeras i bottenprofilen, linerduken monteras och jämnas ut, toppskenan monteras - och tekniken installeras. Sedan är det dags att fylla på med vatten i din nya pool. Totalt får du räkna med cirka 1 dags arbete. 

Nedgrävd pool

Vid montering av en nedgrävd pool ska man gräva ut ett hål som är ungefär 30-50 cm större i omkrets än poolen och ca 10 cm djupare än poolens höjd. Väljer man en rund pool följer man samma procedur som för en fristående pool - men vi rekommenderar att man gjuter grunden med en tjocklek på ca 10 cm. Fyll sedan på med vatten i poolen och fyll resterande hålöppning med sand som har blandats med torrbetong (växelvis med 10 cm åt gången). Nu är poolen klar för användning och eventuell utläggning av kantplattor. För en oval pool är proceduren densamma som för en nedgrävd rund pool. Förutom att man på varje långsida ska gjuta en stödmur på ca 4 meter i poolens höjd innan montering. Sedan följs ovanstående procedur. Några dagars arbete - många års njutning!

Denform ApS

Kontaktinformation

Fyll i formuläret och sedan återkommer vår kundservice till dig inom 1-2 vardagar. Det lovar vi.

+46 8 4080 9494 mail@denform.se

Viborgvej 291, 8210 Aarhus N

Kontakt Oss