Överväger du ett utomhusspa i trädgården?

Eller kanske ett swimspa, en pool eller bastu?

Då är du inte ensam! Sedan 1979 har vi levererat wellnessprodukter till privatkunder över hela världen och återförsäljare i mer än 10 länder. Vi erbjuder en heltäckande köpprocess och hjälper till med leverans, installation och "inspiration". Men det är en sak att köpa produkten. En annan är att integrera den i hemmiljön. Det kan vara svårt! Därför har vi sammanställt en mängd bra förslag på den här webbplatsen och gjort dem tillgängliga åt dig.

Inspirerande lösningar för utomhusspa

...Detta ska du tänka på:

Om du väljer ett spabad ska du vara särskilt uppmärksam på placeringen av det. Se exempelvis denna kund: Han har valt att placera sitt spabad i hörnet av trädgården och helt upp mot staketet. Detta är en bra placering av två anledningar: Staketet ger både skydd mot vind, grannar och förbipasserande som tillsammans gör spaupplevelsen mer intim.

Ett annat exempel är den här kunden: En bra utsikt är lika med en extra skön spaupplevelse. Här har familjen valt att placera sitt swimspa i slutet av terrassen så att de får en trevlig överblick över resten av trädgården. Kunden har också valt att gräva ner sitt swimspa i terrassen så att det passar bättre in i miljön.

Det är alltid lättast att jobba med ett spabad som ska stå fritt tillgänglig. Till skillnad från ett nedgrävd spabad behöver man inte få spabadet lyftat med kran, utan man kan skjuta den på 2-3 möbelhundar. Denna installation gör det också lättare för en servicetekniker att komma åt tekniken i efterhand.

"Vi har haft vårt utomhusspa sedan sommaren 2017 och vi älskar det"

Annie bor i vackra Sejs vid Silkeborg. Hon är trädgårdsentusiast och har inrett trädgården med myshörn, utomhuskök, matplats och öppen spis. Annie tyckte att den trevliga gårdsmiljön kunde kompletteras med lite vatten och wellness och att ett utespa skulle kunna vara ett spännande inslag i trädgårdsmiljön.

Installationsidéer till spabad

Idéer finns det ett överflöd av när man ska installera ett utomhusspa i sin trädgård. Men det finns också några andra saker att tänka på före köpet. Det kan exempelvis vara storleken på utespaet, priset på utespaet, merkostnader och isolering. För att göra processen enklare åt dig så har vi i samarbete med våra servicetekniker tagit fram en komplett inköpsguide med massor av videomaterial och bilder och gjort den tillgänglig via länken nedan.

Men om det fortfarande är inspiration du letar efter så stanna kvar här ett tag – för vi har mycket mer att visa dig.

Nedan har vi samlat mängder av andra bra och inspirerande installationsförslag samt åsikter från flera av våra kunder.

"Vårt utomhusspa har avsevärt förlängt bassängsäsongen"

Familjen Christoffersen bor norr om Köpenhamn och har alltid haft en pool i trädgården. Poolen har använts flitigt av både dem själva, barnen och barnbarnen. Med tiden upptäckte de däremot att poolen bara var populär i ungefär 4 månader per år eftersom man inte alltid kan lita på det skandinaviska sommarvädret. Därför bestämde de sig för att komplettera det kalla höstbadet i poolen med lite värme och valde ett utespa och en värmepump från DenForm.

"Jag minns inte att jag gjort en bättre investering för egen njutning"

"Vi älskar vårt spabad, det har på ett avgörande sätt höjt vår livskvalitet"

"Det märks verkligen på efterfrågan att jag nu även kan erbjuda ett utespa.”

Anders bor med utsikt över vattnet och använder sin terrass flitigt när vädret tillåter det. Han saknade däremot möjligheten att använda sina utomhusytor oftare och kontaktade därför DenForm för hjälp och inspiration. Lösningen var ett utespa med utsikt över både terrass och vik.

Om du har en terrass så har du också plats för ett utomhusspa. Och det är inget hinder om din terrass ligger på taket av 5:e våningen i stadens centrum. Så bor Peter Aude och han hade en dröm om att kunna använda sin takterrass med den magnifika utsikten över staden året runt i alla slags väder. Ett litet utomhusspa för två personer blev svaret.

Lars Eskebæk som hyr ut en stor sommarbostad för 24 personer i Marielyst kompletterade under våren 2017 sitt uthyrningshus med ett utespa för 6 personer från DenForm. Samtidigt kontaktade han oss för han undrade om vi hade en lösning för automatisk vattenpåfyllning. "Jag har fått bra hjälp av DenForm - Snabb leverans och toppservice!"

Avrundning – Spabad

Et spabad är en unik källa till välbefinnande, socialt mys och naturupplevelser. Det är en fantastisk upplevelse att sitta med familjen eller vännerna i det 40 grader varma vattnet under en stark höstvind eller i sprakande frost. Våra spabad har konstruerats av de mest hållbara materialen på marknaden och är lämpliga för användning året runt.

Vi är exklusiv distributör av det välrenommerade varumärket Ghost Systems i Norden

 

GHOST Systems®

 

Design by Marc Sadler